Economía y negocios

El president de PIMEC creu que la reforma de la negociació col·lectiva no afavorirà la contractació

Josep González s'ha mostrat confiat que els responsables polítics introdueixin canvis a uns convenis que, diu, no agraden pràcticament a ningú

El president de PIMEC, Josep González, creu que la reforma de la negociació col·lectiva que proposa el Govern de Zapatero no aconseguirà un dels seus objectius principals: afavorir la contractació.

El màxim responsable de la patronal que representa les petites i mitjanes empreses de Catalunya s'ha mostrat confiat que els responsables polítics introdueixin canvis a uns convenis que, diu, no agraden pràcticament a ningú.

González ha criticat, entre d'altres, que la proposta del Govern espanyol no contempli punts específics per les pimes, no faci referència a l'absentisme i que no contempli tampoc que les empreses petites puguin tenir més flexibilitat.

En una entrevista a la cadena SER, ha assegurat que aquest avantprojecte no animarà els empresaris a contractar, però s'ha mostrat confiat que els responsables polítics introduiran canvis al text actual. Diu que ara per ara és difícil que molta gent estigui d'acord amb el plantejament del Govern.

De fet, aquest mateix diumenge el diputat i portaveu econòmic de CiU, Josep Sánchez Llibre, es mostrava partidari d'incorporar els emprenedors i les petites empreses a la negociació col·lectiva. Ha demanat al seu bloc que es tinguin en compte les particularitats de les pimes, ja que representen de fet, el 99% de les empreses afectades pels convenis col·lectius. Diu el diputat de CiU que cal pensar primer a petita escala.

Crònica de Carla Turró sobre la valoració del president de PIMEC de la reforma de la negociació col·lectiva

00:56

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20110612csrcsreco_2.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00