Sociedad | Actualidad

Llistat d'esportistes clients de la farmàcia d'Andorra

La cadena SER ha tingut accés a la llista de clients de la farmàcia, entre els quals algun nom conegut com el d'Adolfo Garcia Quesada, ex ciclista del Kelme i Banesto, i que ja va ser investigat com a client a la coneguda operació Port sobre el tràfic de aquestes substàncies. En aquest llistat hi ha 12 esportistes catalans

En aquesta operació policial contra el tràfic de substàncies dopants, s'han identificat 60 esportistes professionals, d'elit i amateurs, la majoria ciclistes i atletes, entre ells dos ciclistes del Caja Rural, Víctor de la part i Guillermo Llana. També Carles Herrero, ex campió d'Espanya de persecució el 2009. Entre els clients d'aquesta farmàcia d'Andorra destaquen també atletes, com la campiona d'Espanya de triatló el 2010, Jessica Rodriguez. Tots ells podrien enfrontar-se a una sanció per part del consell superior d'esports. En un any, la policia ha constatat l'enviament de 536 paquets de substàncies dopants a aquests esportistes. Els investigadors asseguren que aquesta farmàcia feia 6 anys que venia aquests productes.

Más información

En el llistat d'esportistes que la policia ha identificat com a compradors de substàncies dopants en aquesta farmàcia d'Andorra hi ha alguns ciclistes i atletes professionals:

Adolfo Garcia Quesada, ex professional de l'equip Kelme i Banesto, en el seu palmarès té una Volta a Astúries. Va ser client de l'Operació Port de la Guàrdia Civil sobre una xarxa de tràfic de substàncies dopants liderada per Eufemiano Fuentes.

Vicente Ballester Martínez, ex professional vinculat també a l'Operació Port.

Carles Herrero Nadal, ciclista en pista, ex campió d'Espanya de persecució en equip el 2009.

Víctor de la Parte Gonzalez i Guillermo Lana Baquedano, professionals de l'equip Caixa Rural.

Guillaume Pont, ciclista professional francès de l'equip Meitan-Hompo

Isidro Cerrato Lopez, ex professional.

Ángel Gómez Gómez, ciclista ex professional, va debutar el 2004 amb l'equip Saunier Duval-Prodir.

Javier Sánchez Cidoncha, ciclista Elite-Sub 23 Spiuk a Extremadura.

Narcís Sallent Sanglas, Elite-Sub 23, Diputació de Lleó

Enrique Mata Cabell, 2008 Burgos monumental-Castella i Lleó.

Alfredo Moreno Cano, ciclista en pista de Ripollet.

Kevin Kohlvelter, sub 23 del club ciclista Cartagena, corredor també en la selecció de Luxemburg.

Hi ha 30 ciclistes més que corren en curses populars i que amb la ingesta d'aquestes substàncies dopants pretenien suposadament millorar les seves marques i que això pogués suposar una empenta a les seves carreres.

A la llista de clients d'aquesta farmàcia d'Andorra, que es dedicava segons la investigació, al tràfic d'aquestes substàncies dopants, hi ha també professionals del triatló i duatló, entre ells; Santiago Arnes Ramirez, ex campió del Món de Duatló de Muntanya, Jessica Rodriguez Pi, campiona d'Espanya de Triatló 2010. Figuren també 11 atletes, entre d'altres; Gustavo Platas Vidal, sènior 3000, 10.000 de Lugo, Antonio Echevarria Serrano del Club At Best Iruña de Navarra, Felipe Carnicer Cosculluela, sènior 800, 1.500 i 3.000 d'Osca o Mounir Al Ouardi, veterà de 10 quilòmetres, mitja marató.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00