Economía y negocios | Actualidad

Més terrasses als bars

Barcelona té unes 1.500 terrasses més en restaurants i bars que fa un any però l'Ajuntament ho desvincula de la llei que prohibeix fumar dins dels locals. Malgrat això, el consistori vol incidir precisament en els clients d'establiments d'oci nocturn que surten al carrer a fumar i provoquen molèsties als veïns amb la conversa i la cridòria.

Terraza de verano(Getty Images)

Els carrers i places de Barcelona compten actualment amb 3.800 terrasses, el que representa un augment del 62 per cent en el nombre de llicències que ha donat l'Ajuntament des del gener. Però malgrat la percepció generalitzada que la llei del tabac hi ha tingut a veure, el tinent d'alcalde d'Urbanisme i Medi Ambient, Antoni Vives li resta importància, i ho atribueix més aviat a un interès creixent dels empresaris per ampliar la font d'ingressos.

Des del gener també s'ha denegat la llicència per col•locar taules al carrer a uns 500 establiments, bàsicament perquè ocupaven massa espai a la vorera. No té res a veure, diuen, amb els sorolls ja que el consistori creu, precisament, que ordenar els espais amb terrasses redueix la fressa al carrer, a diferència dels locals que no en tenen i que quan tanquen provoquen una concentració de gent a l'exterior, que generen molèsties. Malgrat que les queixes dels veïns sobre els sorolls es mantenen estables amb unes 12 mil l'any, sí que han augmentat un 7 per cent el nombre de denúncies de la Guàrdia Urbana. Per altra banda, el consistori creu que és necessari fer el mapa de soroll.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00