Economía y negocios | Actualidad

Cotxes elèctrics per l'aeroport

AENA ha presentat avui la nova flota de vehicles elèctrics per l'aeroport del Prat. En total es tracta de 9 cotxes totalment elèctrics i una furgoneta semi elèctrica, que serviran per reduir tant la despesa energètica com les emissions de CO2. A més, asseguren, apostar per aquests vehicles és important pel desenvolupament econòmic del país.

AENA ha presentat avui la nova flota de vehicles elèctrics per l'aeroport del Prat(AENA)

Les adquisicions formen part d'un pla pilot que es durà a terme durant 3 anys a 4 aeroports de l'Estat per comprovar si els cotxes elèctrics funcionen tan bé a la pràctica com diuen els fabricants. Així doncs, si els responsables de l'aeroport constaten que l'autonomia dels cotxes supera els 100Km, i que les bateries resisteixen sense problema les càrregues lentes i ràpides, AENA substituirà l'actual flota de 4000 vehicles per models elèctrics. Segons el secretari d'Estat de Transport, Isaías Taboas, cal apostar per aquest transport és bo mediambientalment, però també és bo per dinamitzar l'economia.

Des d'AENA asseguren que, per cada 10.000 Km que circula un cotxe elèctric, es deixa d'emetre 1200 Kg de CO2 a l'atmosfera. A més, asseguren que les prestacions són ideals pels aeroports, ja que els cotxes fan menys de 100 Km al dia i es poden recarregar per les nits. Totes aquestes adquisicions formen part del Pla d'Estalvi Energètic que va aprovar Foment el passat mes d'abril i amb el qual pretén estalviar 11.500 milions d'euros fins l'any 2020.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00