Sociedad | Actualidad

El Parlament aprova una declaració per la immersió lingüística en l'escola

La declaració ha estat aprovada en la Junta de Portaveus del Parlament amb una sòlida majoria, la de CIU, PSC, ICV-EUiA i ERC, mentre que PP i Ciutadans (C''s) han votat en contra, i Solidaritat (SI) s'ha abstingut al considerar que el text havia d'anar "més enllà" i explicar que el català ha de ser la "única" llengua vehicular.

Tot i comptar amb una àmplia majoria, la iniciativa no ha estat aprovada per unanimitat, pel que no ha adquirit el caràcter de "declaració institucional" i no serà llegida en el ple. En la declaració aprovada pel Parlament s'acorda "mantenir la immersió lingüística en el sistema educatiu del nostre país" per ser "un model d'èxit i de cohesió social reconegut internacionalment" i que, a més, compta "amb un amplíssim consens polític i social".

Per aquest motiu, s'insta al govern de la Generalitat "a mantenir" la llengua catalana com vehicular en l'ensenyament, així com "a defensar als docents i als centres educatius en l'exercici dels seus drets i el compliment de les lleis".

El Parlament també li indica al govern català que "recorri" davant els tribunals competents "les decisions judicials que puguin perjudicar el model lingüístic de les escoles catalanes, recollit en la Llei d'Educació de Catalunya".

Más información

A la sortida de la reunió de la Junta de Portaveus, els representants de CIU, PSC, ICV-EUiA i ERC han expressat la seva satisfacció pel text aprovat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00