Política

CiU vota a favor del decret de retallades del PP argumentant l'excepcionalitat del moment

Es tracta de l'ajust pressupostari més important de la història de la democràcia espanyola

Per coherència i responsabilitat política davant la greu situació econòmica que viu el país. Així ha argumentat Convergència i Unió el vot favorable al primer decret llei de retallades impulsat pel govern de Mariano Rajoy

El diputat de CiU al Congrés, Josep Sánchez Llibre

El diputat de CiU al Congrés, Josep Sánchez Llibre

Más información

Els diputats de CiU han negociat amb els populars fins darrera hora el sentit del vot, que estava entre l'abstenció i el si. Després de criticar per activa i per passiva les mesures econòmiques anunciades pel govern central, han decidit sumar-se als diputats del PP que haurien donat igualment llum verda al decret. al tenir majoria absoluta. El diputat nacionalista Josep Sánchez Llibre, ha anunciat que el vot a favor es fonamenta en "una posició de rigor econòmic, de responsabilitat política i coratge polític".

Sánchez Llibre s'ha justificat també afegint que es frena possibles atacs dels mercats i perquè les mesures presentades pel ministre d'Hisenda Cristóbal Montoro per corregir la desviació del dèficit són temporals.

Mentre Convergència els donava suport el Partit Popular ha carregat fort contra els socialistes acusant-los d'amagar "un forat negre" de 20.000 MILIONS d'euros.

declaració de Josep Sànchez Llibre al Congrés dels Diputats

00:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20120111csrcsreco_1.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00