Sociedad

La Síndica de Greuges de Barcelona denuncia abusos en l'aparcament per a discapacitats

L'ús de les targes d'aparcament malgrat el titular hagi mort, i els duplicats falsos són els dos casos de frau més comuns, segons la defensora dels ciutadans

www.matarosensebarreres.blogspot.com

La Síndica de Greuges de Barcelona demana més control en l'ús de les targetes d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda. L'ús d'aquestes acreditacions malgrat el titular hagi mort i els duplicats falsos són els dos casos de frau més comuns, segons la defensora dels ciutadans.

L'Ajuntament de Barcelona reconeix que no té dades concretes d'aquest ús fraudulent, però assegura que cada cop hi ha més familiars de persones amb mobilitat reduïda que s'aprofiten de les targetes d'aparcament amb preferència. Són acreditacions que permeten aparcar a places especials, a zones de càrrega i descàrrega, i a zones blaves i verdes sense haver de pagar. Per la Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, si aquestes targetes "tinguéssin una banda magnètica i es concedissin per menys temps, el frau baixaria automàticament".

Sobre la renovació de les targetes, Vilà suggereix a l'Ajuntament que "acceleri els tràmits de sol·licitud, que fan que ara es tardi 4 mesos a obtenir-la". Si no calgués presentar tota aquella documentació que l'Administració ja té, i s'enviés la targeta a casa per correu certificat (ara s'obliga a recollir-la a les oficines), la Síndica assegura que la persona amb mobilitat reduïda "podria tenir la targeta en menys d'una setmana".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00