Economía y negocios

La UAB aprova una retallada de 4 milions d'euros

Un centenar de professors i estudiants de l'Universitat Autònoma de Barcelona han intentat impedir la celebració de la reunió del Consell de Govern

ACN

El Consell de Govern de la UAB ha aprovat aquest matí una retallada pressupostària de 4 milios d'euros que implicarà l'acomiadament de personal i afectarà, entre d'altres, a les condicions del PDI (Personal Docent Investigador). Aquest matí, un centener de professors i estudiants de l'Universitat han intentat impedir la celebració d'aquest consell.

Amb 33 vots a favor, 12 no presents, 4 en contra i 4 abstencios s'ha aprovat aquet matí la retallada de 4 milions d'euros que implicarà que, el proper mes de setembre, prop de 300 docents que no tenen contractes a temps complet siguin acomiadats i que, a més, no es renovin els cotractes de les personas que estan cobrint baixes.

El delegat sindical de CCOO i membre del comité d'empresa del Peronsal Docent Investigador, Ferran Izquierdo, critica que la rectora de la Autónoma, Anna Ripoll, hagi pres aquestes decions que "afectaran greument a la plantilla, just abans de deixar el càrrec".

Más información

Un centenar de professors i estudiants d'universitat han format aquest matí un cordó humà per intenar impedir que es celebrés la reunió del Consell de Govern de la UAB i que s'aprovessin aquestes mesures. Segons els manifestants, els Mossos d'Esquadra han carregat de forma desproporcionada contra ells.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00