Directo

SESIÓN DE CONTROL El Congreso vota reconocer a Edmundo González como presidente de Venezuela

Economía y negocios

Convergència calcula que el copagament sanitari representarà 180 milions

300 milions és l'impacte que el paquet d'impostos i taxes aprovat ahir pel Parlament tindrà en els pressupostos d'aquest any.

Segons CiU, els ingressos sortiran entre el que s'ingressarà pel cobrament de la taxa, i el que es calcula que s'estalviarà per l'efecte dissuassori de gent que suposadament feia un abús del sistema públic de salut

Més de la meitat de l'impacte que el paquet d'impostos i taxes tindrà en els pressupostos, provindrà del copagament sanitari, de l'euro per recepta. En concret, 180 dels 300 milions d'euros. Aquestes són les primeres estimacions que ha fet el Govern de la Generalitat.

Más información

Recordem que aquest any, l'euro per recepta s'introduirà al juny, però quan s'apliqui en tot un any suposaran 180 milions d'euros de nous ingressos. D'aquests 180, la majoria vindran de l'estalvi que comportarà aquesta mesura que recordem, vol frenar un suposat abús en el consum de medicaments. La resta, sense especificar quin tant per cent, seran ingressos pròpiament pel fet de pagar un euro per recepta.

CiU també ha donat xifres de l'altra taxa que ha tingut més ressó, la turística. En aquet cas, un any sencer d'aplicació de la taxa, suposarà per les arques de la Generalitat 60 milions de nous ingressos. Per aquest 2012, la recaptació serà molt inferior perquè entrarà en vigor l'1 de novembre.

240 milions entre l'euro per recepta i la taxa turística, la resta fins arribar als 300 provindrien de la resta de mesures: taxes per l'accés a la justícia, el cànon de l'aigua o l'impost per la benzina.

El PP, el soci de CiU a l'hora d'aprovar aquests comptes, qüestiona aquestes xifres. Fonts dels populars diuen no saber "com han fet els càlculs els nacionalistes".

El secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, ha subratllat aquest matí que la taxa d'un euro per recepta s'ha modificat "per no perjudicar la gent sense recursos a l'hora d'accedir a la farmàcia i a la sanitat pública".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00