Directo

SESIÓN DE CONTROL El Congreso vota reconocer a Edmundo González como presidente de Venezuela

Economía y negocios

Les associacions de farmàcies rebutgen la taxa de l'euro per recepta aprovada al Parlament

La Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya no troba acceptable que es limiti l'accés al medicament

La Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) ha afirmat que la taxa de l'euro per recepta aprovada ahir dimecres al Parlament ha demostrat ser "una mesura recaptatòria sense cap objectiu sanitari i sense pretendre moderar el consum de fàrmacs". A més, considera que "en cas d'optar per la implantació de taxes, és millor per a la salut de la població i més eficient fer-ho sobre altres serveis, com Urgències". FEFAC també considera "inacceptable" que es limiti l'accés al medicament "ja que el pacient ja rep la quantitat exacta de medicació que li prescriu el metge, i no li es possible retirar de la farmàcia cap fàrmac més ni en major quantitat de la pautada".

La FEFAC remarca que en l'últim any, la facturació a les farmàcies corresponent a medicaments amb càrrec al Servei Català de la Salut s'ha reduït en un 7,8% en comparació amb el 2010 a causa del fort impacte de les mesures de control de la despesa farmacèutica aprovades pel govern espanyol en els darrers dos anys, segons la FEFAC.

Más información

Segons la Federació, aquestes dades demostren que el sector farmacèutic ja ha absorbit en els últims anys part molt important de l'estalvi en sanitat. Segons les últimes dades publicades pel Ministeri de Sanitat sobre la prestació farmacèutica, corresponents a l'any 2010, les farmàcies contribueixen econòmicament a sufragar el cost anual en medicaments (de 13.900 milions d'euros) amb 900 milions, que suponen el 6,48% de l'import destinat als medicaments finançats públicament. Aquesta aportació la realitzen només amb les normatives de marges, d'aportacions i de deduccions als medicaments, és a dir, que no s'inclou l'impacte d'altres mesures com la implantació de la prescripció per principi actiu que va entrar en vigor el passat mes de novembre.

Penalització per a les farmàcies

La FEFAC també ha mostrat el seu rebuig davant la decisió segons la qual, les farmàcies siguin els centres recaptadors de la taxa, entre altres motius, perquè a la càrrega econòmica que suporten actualment no s'hauria de sumar una altra en forma de tasca administrativa que consideren que no els correspon.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00