Sociedad | Actualidad

L'Hospital Vall d'Hebron separa dues siameses unides per abdomen i fetge

Per primer cop a Catalunya es realitza la separació amb èxit de dues siameses que estaven unides per l'estèrnum i compartien el fetge

Llevan apenas tres semanas separadas. Recién cumplidos los siete meses, Nuria y Marta ya actuan como tantas otras gemelas. Se buscan, se miran. Desde que nacieron, compartian el abdomen y el higado. Son un caso excepcional entre siameses, y muy pocos sobreviven a la operación. Tras 7 horas de intervencion, son dos niñas sanas q solo necesitan revisiones periódicas. A los medicos y a la familia aún les cuesta crees que la evolucion esté siendo tan favorable. Ahora son seres humanos independientes, aunque siempre existirá entre ellas una complicidad especial. / AGENCIA ATLAS

La Marta i la Nuria van nàixer unides pel abdomen, des del estèrnum fins al melic i a més a més compartien un òrgan vital: el fetge. Van ser operades als 6 mesos de vida i amb 15 Kg de pes, per garantir la seva supervivència.

L'operació es va fer el 27 de febrer i va consistir en la partició del fetge. Era la major complicació pels metges, això i garantir que hi hauria la quantitat de pell i músculs suficient per fer un tancament cutani. Ara mateix les nenes tenen 7 mesos i poden fer una vida completament normal, segons afirma José Luis Peiró, un dels cirurgians de l'operació.

La mare de les nenes diu que ha estat un miracle. Els casos de siamesos són excepcionals. Només hi ha un de cada 200.000 mil. La supervivència és prou baixa tot i que un cop separats, cinc de cada deu poden sobreviure.

Más información

En l'operació, que van participar cirurgians pediàtrics i plàstics, anestesistes, obstetres, neonatòlegs, radiòlegs i infermeres i auxiliars, es va fer una separació de vísceres i del fetge de les petites, que ara fan vida normal.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00