Lunes, 26 de Septiembre de 2022

Otras localidades

De Guindos anuncia que subhastarà Catalunya Caixa després de Setmana Santa

El ministre d'Economia revela que es vol tancar el procés abans de l'estiu i augura nous processos de concentració d'entitats les pròximes setmanes

De Guindos anuncia que subhastarà Catalunya Caixa després de Setmana Santa

ACN

El govern espanyol iniciarà la subhasta de Catalunya Caixa i Banc de València després de Setmana Santa. Així ho ha anunciat el ministre d'Economia, Luis de Guindos, en una entrevista a Reuters, en el marc de la qual també ha augurat que hi haurà nous processos de concentració d'entitats bancàries les pròximes setmanes. "En la pròxima reunió del FROB començarà el procés de privatització de les dues (...) el procés s'accelerarà molt, pretenem tenir-lo tancat abans de l'estiu".

De Guindos també ha parlat de l'última reforma per enfortir el sector bancari espanyol, que obligarà les entitats a presentar al Banc d'Espanya els plans per complir les provisions de capital amb les quals han de cobrir l'exposició al negoci immobiliari.

El pla haurà de ser aprovat pel Banc d'Espanya en quinze dies, com a màxim el 24 d'abril. Les entitats han de reservar 52.000 milions d'euros per evitar hipotètiques pèrdues futures després d'aplicar uns criteris de valoració molt estrictes que, amb tot, alguns analistes consideren insuficients. A més, les entitats tenen fins al 31 de maig per presentar projectes de fusió.

En general, les entitats disposen d'un any per afrontar les exigències contra resultats, tot i que el Reial Decret que regula la reforma financera permet les entitats que es fusionin allargar terminis fins a dos anys i fer dotacions també contra patrimoni.

Finalment, De Guindos defensa les mesures de sanejament que ha pres l'executiu espanyol assegurant que "no hi ha cap altre país europeu en què els bancs hagin fet ajustos tan dràstics com Espanya".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?