Economía y negocios | Actualidad

De Guindos diu que no estendran el model català de copagament sanitari

El ministre d'Economia, Luis de Guindos diu que la recepta del govern per reduir la despesa sanitària no passa per tancar plantes d'hospitals ni quiròfans. De Guindos diu que no és partidari del copagament universal però si de que els ciutadans amb més renda paguin una part dels serveis que rebin.

El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos(ACN)

El Govern espanyol diu que no introduirà el copagament a tot l'Estat, com la Generalitat sí ha fet en l'euro per recepta. El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis De Guindos, ha explicat a l'Hoy por Hoy de la SER, que sí estudien, en canvi, sistemes progressius, és a dir, que el servei no sigui gratuït per aquells que més tenen.

Segons el ministre, s'ha d'obrir "un debat entre l'administració central i les comunitats i veure si en la situació actual hem de proveir tots els serveis sanitaris gratuïtament a un senyor que guanya més de 100.000 euros".

De Guindos ha volgut deixar ben clar que "per mantenir la qualitat d'un sistema sanitari com el que hi ha, ens hem de centrar en l'important i això no significa el copagament, que no és la panacea".

Más información

Les paraules de Luis de Guindos a l'Hoy por Hoy

00:46

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20120409csrcsreco_5.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00