Economía y negocios

El Govern afirma que li falten arguments jurídics per reclamar a l'Estat el que deu a Catalunya

Segons el portaveu del Govern, Francesc Homs, la sentència del Tribunal Consitucional que va retallar l'Estatut interpretava que pagar la disposició adicional tercera era opcional

ACN

El portaveu del govern, Francesc Homs, admet que després que el Tribunal Constitucional retallés l'Estatut, serà difícil reclamar els diners per la via judicial. Segons explica Homs, la sentència deia que la disposició adicional tercera només s'havia de pagar quan el govern central ho considerés oportú. També quedava en mans de l'Estat decidir quants diners es transferien.

Malgrat que la Generalitat havia amenaçat en diverses ocacions amb portar el govern central davant els tribunals per no pagar, ara Homs no ho veu tan clar. "El resultat d'aquesta desgraciada sentència del Tribunal Constitucional inspirada pel govern socialista de l'època no ens és favorable des del punt de vista dels arguments jurídics", diu.

Más información

Tot i així, Homs diu que es podrien agafar a la textualitat de l'Estatut i que, abans de prendre cap decisió, s'ha de veure si els Pressupostos finalment recullen els 217 milions que es reclamen.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00