Jueves, 02 de Febrero de 2023

Otras localidades

El Govern afirma que li falten arguments jurídics per reclamar a l'Estat el que deu a Catalunya

Segons el portaveu del Govern, Francesc Homs, la sentència del Tribunal Consitucional que va retallar l'Estatut interpretava que pagar la disposició adicional tercera era opcional

El Govern afirma que li falten arguments jurídics per reclamar a l'Estat el que deu a Catalunya

ACN

El portaveu del govern, Francesc Homs, admet que després que el Tribunal Constitucional retallés l'Estatut, serà difícil reclamar els diners per la via judicial. Segons explica Homs, la sentència deia que la disposició adicional tercera només s'havia de pagar quan el govern central ho considerés oportú. També quedava en mans de l'Estat decidir quants diners es transferien.

Malgrat que la Generalitat havia amenaçat en diverses ocacions amb portar el govern central davant els tribunals per no pagar, ara Homs no ho veu tan clar. "El resultat d'aquesta desgraciada sentència del Tribunal Constitucional inspirada pel govern socialista de l'època no ens és favorable des del punt de vista dels arguments jurídics", diu.

Tot i així, Homs diu que es podrien agafar a la textualitat de l'Estatut i que, abans de prendre cap decisió, s'ha de veure si els Pressupostos finalment recullen els 217 milions que es reclamen.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?