Sociedad

Els catalans pagarem més pels medicaments que la resta de l'Estat

La Generalitat ha decidit mantenir la taxa de l'euro per recepta que se suma a l'increment de preu dels fàrmacs d'entre el 10 i el 20% anunciat ahir per l'executiu central

El motiu, segons ha explicat el conseller de Salut Boi Ruiz en declaracions a l'Hora L de Ràdio Barcelona, és que les mesures impulsades per Madrid "no busquen l'efecte dissuassori que es persegueix amb l'euro per recepta". També que amb els diners de la taxa "es cobreix les despeses administratives de la recepta electrònica".

L'executiu català s'erigeix com el gran defensor del copagament. El portaveu del govern, Francesc Homs, ha qualificat de "ridícul assegurar que a Espanya no hi haurà copagament, perquè ja n'hi ha". En aquest sentit, l'emplaça a copiar directament el que s'està fent a la resta d'Europa. Ha defensat el copagament amb l'argument que a Europa és una realitat en la majoria de països, i ha posat un reguitzell d'exemples. Ha apuntat que a Bèlgica es paga entre el 15 i el 80% del fàrmac i a França, tot i que hi ha excepcions, el percentatge figura entre el 35 i el 85. En el cas alemany, ha continuat, es cobren deu euros per la primera visita i per dia d'hospitalització fins a un màxim de 280. Els suecs paguen entre 11 i 17 euros per la primera visita en l'atenció primària fins a un límit de 100 euros l'any.

Más información

Per Homs les mesures que ha decidit prendre el govern espanyol són insuficients per garantir l'Estat del Benestar, i els ha demanat que "vagin més enllà" ja que tenen "la paella pel mànec competencialment".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00