Sociedad | Actualidad

La policia tancarà les fronteres el 28 d'abril

Segons ha pogut saber la cadena SER, els acords de Shengen quedessin suspesos a Espanya durant 7 dies fins al 4 maig

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha anunciat aquest dilluns que la Generalitat i el Govern dirigiran conjuntament el dispositiu de seguretat que es desplegarà a Barcelona durant la cimera del Banc Central Europeu (BCE)

Más información

La policia restablirà els controls a les fronteres exteriors durant 7 dies complets entre el 28 d'abril i el 4 de maig. Segons ha pogut saber la Cadena SER, els acords de Schengen, que preveuen la lliure circulació entre països de la Unió Europea, se suspendran de la nit de divendres a dissabte i no s'aixecaran els controls fins a la mitjanit de divendres dia 4 de maig, 24 hores després de la celebració de la reunió del banc central europeu. Ja està clar que la direcció política serà compartida segons el ministre de l'Interior, Jorge Fernandez Diaz.

Fernández Díaz ha declarat que "la direcció política de tot l'operatiu serà compartida pel secretari d'Estat de Seguretat i pel conseller d'Interior" . El ministre ha afegit que els Mossos d'Esquadra, policia espanyola i Guàrdia Civil actuaran "amb total col · laboració i des d'un clima de respecte mutu i lleialtat institucional" .

No obstant això, encara no està clar qui assumirà el comandament policial, si seran els Mossos, la Policia Nacional o la Guàrdia Civil.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00