Sociedad | Actualidad

L'assassí confès de Touriño diu que el crim li va encarregar l'extreballador

L'home ha canviat les declaracions que havia fet fins ara on assegurava que qui li havia encarregat matar l'exdirector del CCIB era el cunyat d'un extreballador de Touriño

L'assassí confés de l'exdirector del CCIB, Fèlix Martínez Touriño, assegura que va ser el treballador de la víctima, Manuel Moreno, qui li va encarregar matar-lo. L'home ha canviat la seva versió perquè durant els tres últims anys ha assegurat que qui li havia fet l'encarrec era el cunyat de Moreno. De fet, la seva defensa insisteix que el que volia l'extreballador no era matar el seu cap, sinó només donar-li un ensurt perquè no l'acomiadés.

L'assassí confés de l'exdirector del CCIB ha assenyalat directament al presumpte cervell de la trama, Manuel Moreno, com la persona que li va encarregar matar-lo.

Más información

L'home ha dit que va venir a Barcelona pensant que el que faria seria "cobrar un deute a canvi de 9.000 euros", però que quan va arribar, Moreno li va donar una "fotografia de Touriño" i li va ordenar "matar-lo".

Durant la investigació del crim del carrer Sataló, aquest home sempre havia assegurat que havia sigut el cunyat de Moreno qui li havia encarregat matar Touriño però en el judici ha assegurat que no només va ser Moreno qui li va manar l'assassinat, sinó que li va donar "una pistola" i que el va "amenaçar" si no executava l'ordre.

L'assassí confés ha assegurat que tenia "por del que li podria fer Moreno" i que per això va matar Touriño, tot i que els advocats de l'acusació han intentat desmuntar la teoria de la por insuperable preguntant-li a l'home que va fer abans de disparar-li un tret al cap i ell ha confessat que va entrar "a un bar a pendre café i llegir el diari".

En el segon dia de judici pel crim del carrer Santaló el 9 de febrer del 2009, també ha declarat l'home acusat d'ajudar l'assassí confés a matar Touriño. Ha dit a la jutge que mai va saber que el pla era matar l'exdirector del CCIB i que "mai s'hauria posat a disposició d'una cosa tan terrorífica com la de treure-li la vida a una persona".

La defensa de Moreno insisteix que mai va voler matar Touriño, que només volia espantar-lo i demanen l'absolució. La fiscalia manté que l'extreballador va teixir un pla per acabar amb la vida de l'exdirector del CCIB, que el va tramar amb el seu cunyat i que van ser el sicari confés i un col·laborador qui el van executar. Per això demana 25 anys de presó per cadascún d'ells.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00