Sociedad | Actualidad

El suposat cervell del crim de Santaló diu que tot va ser idea del cunyat

Manuel Moreno havia mantingut fins ara que va encarregar-li al cunyat espantar Fèlix Martínez Touriño, però ara ha assegura que la idea va ser en realitat d'aquest altre home i insinua que havia planejat la mort de l'exdirector del CCIB per després poder-li fer xantatge

(MONTSE RIART)

El presumpte cervell del crim del carrer Santaló, Manuel Moreno, nega els fets i assegura que va ser el seu cunyat qui va planejar l'assassinat de Fèlix Martinez Tourino per després poder-li fer xantatge a ell

El presumpte cervell del crim del carrer Santaló, Manuel Moreno, nega els fets i assegura que va ser el seu cunyat qui va planejar l'assassinat de Fèlix Martinez Tourino per després poder-li fer xantatge a ell.

Moreno ha assegurat que mai va encarregar al cunyat amenaçar o matar la víctima i que va ser ell qui "se li va oferir" a mediar amb Touriño quan Moreno va "explicar en un dinar familiar que a la feina l'estaven apretant".

Más información

Durant els tres anys d'investigació, Moreno sempre havia sostingut que havia demanat al cunyat que "intimidés" Touriño. Aquest dimecres, però, ha canviat la versió i ha deixat anar que havia sigut el cunyat "qui potser ho va planejar tot" i quan la fiscal li ha preguntat que "com es podia entendre això" si qui tenia vinculació amb Touriño era ell, Moreno ha contestat que el cunyat "potser ho volia utilitzar per amençar-lo, extorsionar-lo, o qualsevol altre cosa".

De fet Moreno ha assegurat que quan el cunyat va fugir a Colombia, després de l'assassinat de Touriño, el va trucar "demanant-li 50.000 euros".

Moreno també ha negat haver tingut cap tracte amb l'assassí confés de Touriño, Jorge Andres Madrid, a qui ha titllat de "mentider" i ha assegurat que mai va entregar-li "cap fotografia ni una pistola", com aquest home havia assegurat a la jutge.

El cunyat de Moreno ha declarat que havia sigut ell qui li va encarregar contractar uns sicaris però que "sempre havia pensat que era per espantar Touriño i no per matar-lo".

La germana de Moreno s'ha desvinculat de la trama i ha assegurat que "en cap moment" va saber que passava.

La fiscal considera que Moreno hauria planejat des del principi l'assassinat de Touriño, que va demanar al cunyat que busqués algú per matar-lo i que va ser un dels sicaris qui va disparar-li el tret mortal amb l'ajuda d'un col?laborador. Per això demana 25 anys per cadascún d'ells.

Demà arrenca el judici pel crim del carrer Santaló

01:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20120422csrcsrsoc_5.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00