Sociedad | Actualidad

El Col·legi d'Advocats critica la web d'Interior per delatar la guerrilla urbana

Els advocats creuen que la web que ha posat en marxa la conselleria d'Interior perquè la gent delati els vàndals que apareixen a les imatges pot vulnerar drets fonamentals com el de la imatge o l'honor

Reclamen que sigui un jutge qui autoritzi la publicació d'aquestes fotos. PSC i Iniciativa també ho critiquen i parlen de seguretat-espectacle

Conscient del poder de les imatges, per bé i per mal, ara el conseller d'Interior, Felip Puig les utilitza perquè els ciutadans delatin els suposats vàndals que apareixen en aquesta nova web. La direcció general de la Policia assegura abans d'activar-la, que arrenca amb més de 200 imatges de 68 sospitosos, han informat a la fiscalia i la judicatura per assegurar, diuen, les garanties jurídiques. Els advocats però creuen que amb això no n'hi ha prou, segons el portaveu del Col.legi a Barcelona, Jorge de Tienda.

Más información

Alguns partits a l'oposició també s'han mostrat crítics amb aquesta nova iniciativa del conseller Felip Puig en considerar que no servirà per res i que està feta només com a política d'aparador.

La web de mossos està activa des d'ahir. Hi apareixen primeríssims primers plans d'algunes persones associades a altres imatges en què suposadament provoquen aldarulls. Però en algunes d'aquestes fotos, només se'ls veu darrera un contenidor o al costat d'un test de plantes. Mossos assegura que té més proves a banda d'aquestes imatges i que són només per facilitar-ne la identificació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00