Sociedad | Actualidad

Divisió d'opinions sobre la web dels mossos entre jutges i fiscals progressistes

L'associació de Jutges per a la Democràcia rebutgen la pàgina web dels Mossos i consideren que pot vulnerar alguns drets fonamentals, mentre que la Unió Progressista de Fiscals la troba una bona eina d'investigació

Els jutges i fiscals progressistes no es posen d'acord sobre la legalitat de la nova pàgina web dels Mossos per lluitar contra la violència urbana. Els fiscals la troben un bon instrument per facilitar la investigació de la Policia, mentre que els jutges consideren que pot vulnerar alguns drets fonamentals.

Qui veu amb més mals ulls la web són els jutges progressistes. El portaveu de l'Associació de Jutges per a la Democràcia, José Luís Ramírez, considera que "vulnera" els drets a la intimitat i a la imatge i que "pot posar en risc la presumpció d'innocència".

Más información

A més, segons Ramírez, "deixa en mans de la pròpia policia, sense control dels jutges, la decisió de determinar quines imatges es posen o no a la web, sense ni acreditar que s'hagi arribat a cometre un fet delictiu".

Jutges i fiscals progressistes havien d'emetre un posicionament conjunt sobre la qüestió, però no s'han posat d'acord. I és que la Unió Progressista de Fiscals sí que valora postivament la web. Segons la portaveu, María Moreto, es tracta "d'una bona eina d'investigació policial", sempre i quan, això sí, no "vulneri els drets de les persones que gaudeixen d'una especial protecció", com ara els menors.

En el que sí que hi ha acord entre jutges i fiscals progressistes és la crítica a la limitació de l'espai Shengen, que entre en marxa la matinada del dissabte 28 d'abril.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00