Sociedad | Actualidad

6 turistes es queden atrapats durant 5 hores al mirador de l'estàtua de Colom

L'ascensor que hi ha a l'interior del monument s'ha avariat i no hi ha manera alternativa de baixar del mirador que hi ha a dalt.

Quatre turistes malagenys i una parella japonesa han estat els protagonistes d'aquest ensurt, després que l'ascensor que puja fins el mirador hagi estat espatllat durant gairebé sis hores.

A les 10 del matí s'ha detectat l'averia, però no ha estat fins una hora més tard que els operaris han avisat els bombers de Barcelona per iniciar el rescat, després de veure que la reparació seria més complexa del previst.

Els minuts han anat passant i també les hores. La intenció dels bombers i la Guàrdia Urbana era accedir al mirador per la part exterior per reparar l'ascensor i poder fer baixar els turistes. Per això fins i tot s'hi ha apropat un helicòpter dels bombers de la Generalitat, però aquesta opció s'ha hagut de descartar .

Más información

Finalment, la solució ha estat una grua amb una cistella, que ha elevat dos bombers fins el mirador. Han forçat els vidres i allà han atès els turistes. Amb la mateixa grua, primer han baixat tres noies i després, els tres homes restants.

La història ha tingut un final feliç (tots els atrapats han baixat en menys d'una hora i estan en perfecte estat de salut) però també ha estat un final anecdòtic: una parella dels turistes atrapats ha perdut el vol de tornada a Màlaga. L'ajuntament de Barcelona, però, ja ha dit que assumeix el cost d'un nou bitllet d'avió.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00