Economía y negocios

La Politècnica tanca l'aixeta al personal investigador

El rector de la Universitat politècnica de Catalunya ha enviat una circular interna a tot el personal Docent Investigador, els pdi, demanant-los que evitin qualsevol despesa que no estigui molt justificada

ACN

Segons el text de la circular, al que ha tingut acces la Cadena SER, el rector reconeix que en l'exercici del 2012 s'han detectat factures dubtoses i càrrecs erronis a les targetes de crèdit

El rector de la Universitat politècnica de Catalunya (UPC), Antoni Giró, ha enviat una circular interna a tot el personal Docent Investigador, els pdi, demanant-los que evitin qualsevol despesa que no estigui molt justificada i advertint-los que es revisarà a fons tots els encarrecs o pagaments que facin. Segons el text de la circular, al que ha tingut accés la Cadena SER, el rector reconeix que en l'exercici del 2012 s'han detectat factures dubtoses i càrrecs erronis a les targetes de crèdit.

En l'escrit que el rector ha enviat a primera hora del matí, Antoni Giró reconeix que la UPC ha hagut de demanar una ampliació del crèdit de tresoreria per fer front als pagaments ordinaris. Giró subratlla com a únic responsable d'aquesta situació el Govern de la Generalitat, pels reiterats incompliments dels compromisos de finançament. A més, Giró adverteix al personal docent i investigador que cal ser molt curosos amb les despeses que es facin. Ras i curt: només es poden fer les despeses que siguin del tot imprescindibles. Però només aquestes, tampoc cap encàrrec de col.laboració.

El rectorat demana també de vigilar molt amb el que es considera despesa corrent o es carrega a la targeta de crèdit oficial. Segons el rector Giró, en la revisió de comptes del 2012 s'han detectat factures que no correspondrien estrictament a despesa corrent i "errors" en pagaments fets amb targetes de crèdit. Fonts de la Universitat han explicat a la SER que aquestes despeses dubtoses i aquests errors corresponen a professors que compren material sense seguir el procediment establert però subratllen que en cap cas estem parlant de malbaratament de diners oficials.

La responsable de la secció sindical de CCOO, Alicia Fernández es felicita que el rector vulgui solucionar un problema que "fa anys que dura i que ha estat advertit per la sindicatura de comptes".

Al contrari que la versió oficial de la Universitat, la responsable de la secció sindical de CCOO si considera discutibles algunes de les factures que determinats professors han carregat a la universitat com a despesa corrent.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00