Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 27 de Noviembre de 2022

Otras localidades

La Generalitat haurà de passar comptes amb Madrid un cop al mes

Així ho recull la llei d'estabilitat pressupostària que busca amb aquesta mesura garantir el compliment dels plans d'ajust per part de totes les comunitats autònomes de l'Estat

El Govern central ha ratificat la intenció de controlar els números de les Comunitats Autònomes de forma més intensa, i ho farà passant de trimestral a mensual la consulta que fa el Ministeri d'Hisenda dels comptes autonòmics. Així ho ha detallat la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Saez de Santamaría, durant la compareixença posterior al Consell de Ministres. Remetre la informació comptable serà de caràcter obligatori i així, segons el Govern, es podrà "comprovar els progressos de cada comunitat en el compliments dels objectius de dèficit o de reorganització d'organismes públics".

Segons ha explicat Sáenz de Santamaría, es tracta d'una nova fase del procés en què s'haurà d'executar l'acord de retallades pres ahir en el Consell de Política Fiscal i Financera entre l'Estat i les Comunitats, tal i com marca la Llei d'estabilitat pressupostària. Una reunió que va deixar "un mal regust a la Generalitat", segons ha explicat avui el portaveu, Francesc Homs, en una entrevista concedida a Ràdio Barcelona.

Tot plegat mentre plana sobre les Comunitats l'amenaça que si no compleix l'acord pres ahir se les intervindrà. De fet, Saez de Santamaría ha recordat que en primer terme la Comunitat es veuria obligada a "constituir un dipòsit que, en cas que no complís, es convertiria en sanció", i si continuessin els incompliments donaria peu a l'enviament d'una delegació per part del Ministeri d'Hisenda.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?