Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 27 de Enero de 2023

Otras localidades

Els ministres d'Hisenda i Economia defensen ara l'Estat de les Autonomies

Després que trascendís que tres Comunitats governades pel PP van tenir més dèficit del que havien dit, Cristobal Montoro nega que les comunitats malbaratin els diners i assegura que l'Estat autonòmic pot ser el més ordenat i eficient

El responsable d'economia, Luis de Guindos, creu que l'important és que s'ha fet un exercici de transparència i ara totes les autonomies caminen en el mateix sentit

Diguin el que diguin els ministres, el cert és que Europa continua amb la lupa posada sobre les Comunitats Autònomes espanyoles. Bon exemple és l'avís que ha fet el comissari europeu de política regional, Johannes Hahn, advertint als Governs Autonòmics que assumeixin la seva responsabilitat perquè "hi ha moltes regions, com les espanyoles, que prenen decisions soles".

Tres dies després que Madrid, València i Castella Lleó reconeguessin un dèficit més alt que el que havien anunciat en un principi, el ministre De Guindos i el ministre Montoro han defensat l'Estat de les autonomies i li han tret importància al desviament del dèficit. Tot i aquestes bones paraules, les Comunitats continuen centrant les mirades de la Unió Europea.

El ministre d'hisenda, Cristóbal Montoro, afirma que "l'important era la transparència dels comptes de les autonomies i ara aquesta transparència és un fet". S'ha aconseguit, segons ell, gràcies al pla de pagament als proveïdors perquè les Autonomies han hagut de "reconèixer els seus deutes per poder acollir-se al pla".

Diu Montoro que durant el mes de juny s'hauran liquidat les factures pendents de les Administracions amb els ajuntaments i Comunitats Autònomes. Amb aquests requisits coberts, Montoro ha dit que l'Estat Autonòmic pot ser "el més ordenat i eficient". En termes molts similars s'expressava el titular d'economia, Luis de Guindos.

Sobre aquesta bandera de la despesa pública a que es referia Luis de Guindos, el portaveu parlamentari del PP al Parlament, Enric Millo, ha dit avui que, "si encara governés el PSC a Catalunya, ja ens haurien intervingut". Millo responia així quan se li recordava que el dèficit català amb el tripartit era inferior al que ara té, per exemple, València, on governa el PP.

El cert és que la Unió Europea continua mirant amb lupa els comptes de les comunitats espanyoles. El comissari de política regional, Johannes Hahn, ha instat avui en una conferència Madrid a les Autonomies a assumir la seva responsabilitat per reduïr despeses perquè als Estats com Espanya on hi ha regions fortes, aquests governs prenen decisions sols. Segons el comissari, les autonomies "han de prendre consciència que formen part del joc i ajustar els seus comptes".

Entrevista al Primer Secretari del PSC, Pere Navarro, al programa El Balcó

El comentari de la periodista, Milagros Pérez Oliva, al programa El Balcó

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?