Últimas noticias Hemeroteca

, 02 de de 2023

Otras localidades

Professors, alumnes i families es preparen per la històrica jornada de vaga en favor de l'ensenyament públic

La vaga afectarà des de les escoles bressol fins a la universitat. alguns instituts començaràn la mobilització ja aquesta nit, dormint al centre

Professors, alumnes i families es preparen per la històrica jornada de vaga en favor de l'ensenyament públic

AGENCIA ATLAS

Professors, alumnes i families es preparen per la històrica jornada de vaga convocada per demà en defensa de l'ensenyament pública que afectarà des de les escoles bressol fins a la universitat. alguns instituts començaran la mobilització ja aquesta nit, dormint al centre.

És el cas del Ies Josep Pla o el Goya, tots dos a Barcelona, on els estudiants han decidit passar la nit al centre per preparar pancartes per la manifestació de demà. Algunes escoles de primària ja han penjat a les seves pàgines web notes advertint als pares que la major part del professorat secundarà la vaga i que al centre només estarà el personal que cobreixi els serveis mínims: es a dir un membre de l'equip directiu, un altre d'administració i un educador per cada 4 aules. El president de la FAPAC, Alex Castillo demana a les families que "facin un esforç per no portar demà els nens a l'escola".

A les universitats durant el matí i també a la tarda, es faran assamblees per analitzar l'impacte de les retallades i de les noves exigències que el Ministeri vol imposar a aquells que volguin accedir a una beca: una nota mínima de 6 i mig pels que volguin fer un master i entre un 65 i un 90 per cent de crèdits aprovats pels estudis de grau. Des de CCOO, Alicia Fernández no veu malament que es demanin resultats als alumnes però pensa que això, més les taxes i la pitjor qualitat de l'educació " pot tenir un efecte pervers".

totes les protestes confluiràn a les 12'30 a la plaça universitat de Barcelona des d'on sortirà la manifestació unitària de la comunitat educativa

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?