Economía y negocios | Actualidad

Nissan invertirà 100 milions per fabricar una furgoneta totalment elèctrica a Barcelona

La nova càrrega de treball suposarà la creació de 700 llocs de treball directes i indirectes. La fabricació de la furgoneta NV200 començarà l'any 2013

La nova furgoneta es diu e-NV200. Es començarà a fabricar l'any que vé a la factoria de Zona Franca des d'on es distribuïrà a tota Europa. És 100 per 100 elèctrica i donarà feina a 700 persones, gràcies a una inversió de 100 milions d'euros. D'aquestes 700 persones, una part treballarà a la fàbrica de Nissan i la resta a empreses auxiliars d'automoció. És una bona notícia en un sector molt tocat per la crisi. Fa 4 anys, la mateixa Nissan va fer un expedient de regulació per sobreviure. Segons Frank Torres, Conseller Director General de Nissan Motor Ibèrica, aquest canvi de la supervivència pel creixement ha estat possible perque administracions, direcció i treballadors han anat en el mateix camí per fer l'empresa competitiva. Recordem que la plantilla va acceptar en referèndum congelar salaris. Pel president Mas l'anunci de Nissan d'avui és una injecció de moral.

Más información

La furgoneta e-NV200 es convertirà en el segon vehicle 100 per cent elèctric de Nissan després del llançament del LEAF l'any passat. Conduïr un d'aquests vehicles és una experiència silenciosa. Li han posat una mica de soroll al vehicle perque, si no, seria un perill per als vianants o per als animals. En tot cas, molt menys sorollós que un cotxe de benzina. El reprís és similar a un vehicle amb combustible i té uns sensors que detecten l'espai que queda lliure quan volem aparcar, de manera que ajuda quan vas marxa enrere per no xocar.

El LEAF surt al mercat amb un preu de 29.000 euros. Si fa no fa, el doble que un cotxe similar de benzina. Té a favor que la recàrrega de la bateria només costa uns 2 euros. Molt lluny del que costa omplir el dipòsit de benzina. Té en contra que si s'ha de canviar la bateria, costa 10.000 euros. Es dona per fet que la bateria dura un mínim de 5 anys i pot arribar als 15 o 20. Per recarregar la bateria hi ha dos sistemes: el normal triga 8 hores i el ràpid, en punts especials de recàrrega, menys de dues hores. L'autonomia amb la bateria plena és de 175 kilòmetres.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00