Economía y negocios

Europa dóna un any de marge a Espanya a canvi de més retallades

L'eurocomissari d'Afers Econòmics i Monetaris, Olli Rehn, s'ha mostrat partidari avui de prorrogar fins el 2014 l'exigència de reducció de dèficit

Més retallades i major control de la despesa de les autonomies. Són les condicions que posa la Comissió Europea per donar un any més de marge a Espanya per reduir el seu dèficit públic fins el 3% del PIB. L'eurocomissari d'Afers Econòmics i Monetaris, Olli Rehn, s'ha mostrat partidari avui de prorrogar fins el 2014 l'exigència de reducció de dèficit.

Portat al terreny català, això es pot traduir en més retallades, com a conseqüència d'aquest major control de la despesa. De fet, el conseller Andreu Mas-Colell, ja apuntava en aquesta direcció aquest matí, abans que es conegués el missatge de Rehn. Mas-Colell apuntava que "en el context actual, l'austeritat no es pot abandonar".

Malgrat la concessió d'aquesta pròrroga condicionada, la Comissió Europea ha suspès l'executiu de Mariano Rajoy per haver incomplert gairebé totes les recomanacions que havia rebut. Rehn ha explicat que Espanya presentarà a Brussel·les un nou pla per als dos propers anys amb noves retallades i serà aleshores quan es confirmarà si es dóna o no un any més de termini per sanejar els comptes.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00