Ocio y cultura

El Grec més internacional, contemporani i multidisciplinar ofereix 68 espectacles

El director del festival, Ramon Simó, ha remarcat en l'acte de presentació, que per primera vegada el 45% dels espectacles són internacionals

El festival s'ínaugura amb un espectacle ciutadà obert a tothom de la ma de la companyia de teatre de carrer Theater Tol que es farà la nit del 30 de juny al passeig Lluis Companys.

Aquest serà el punt de partida d'un festival que tindrà com a epicentre el parc de Montjuïc i que portarà a Barcelona un total de 68 espectacles, 30 dels quals seran internacionals. Cada una de les 4 setmanes que dura el festival estarà dedicada a una disciplina artística: dança, teatre, per primer cop hi haurà un programa destinat al circ i molta oferta musical. El director del Grec, Ramón Simón, ha insistit en la voluntat de fer un festival "internacional, contemporani i multidisciplinar".

Calixto Bieito i 'El Gran Teatro del mundo'

Más información

El Grec coprodueix espectacles amb quatre teatres de la ciutat que es podran veure durant tot el mes: 'Dubte', de John Patrick, dirigida per Sílvia Munt al Teatre Poliorama; 'El principi d'Arquimedes', de Josep Maria Miró a la Sala Beckett; 'Senyoreta Júlia', de Patrick Marber i dirigida per Josep Maria Mestres al Teatre Romea, i 'Pallarina, Poeta i Puta', de Dolors Miquel, Mar Gómez i Magda Puyo a La Seca Espai Brossa. També es podran veure altres obres com 'El Gran Teatro del mundo' de Calderón de la Barca amb música de Carles Santos i dirigida per Calixto Bieito. Simó ha insistit en què no faran clàssics al Grec, tot i que ha admès el que més s'hi acosta és l'espectacle de Calixto. També s'interpretarà 'À la ville de... Barcelona', de Joan Ollé i dirigida per ell mateix.

En dansa, es podran veure les actuacions de 'Ballant a la sorra', de Maria Rovira; 'Full evening', de Contrapunctus Danceport; 'Chuck & Bruce', de Thomas Noone i Emilio Gutiérrez; 'Concierto concepto, de Brodas Bros' o la proposta de La Cladera, Mov-i-ment #3, entre d'altres. També s'oferiran espectacles de nou format fins el projecte Barcelona Innovació i s'han programat quatre espectacles que beuen de les arts escèniques, les arts plàstiques i les digitals: 'Viatges', 'Pseudo', 'Full Evening' i 'La Nana Bunilda menja malsons'. El circ també tindrà una presència rellevant amb la companyia francesa Cie XY amb 'Le Grand C'; els 35 anys de Tortell Poltrona amb 'Els racons de la memòria', així com la triple proposta d'Escarlata Circus coincidint amb els seus 25 anys: 'Pugilatus', 'Devoris Causa' i 'Llenties i marabú'.

La música també tindrà un pes important en aquest Grec amb les actuacions d'artistes com Jane Birkin interpretant temes de Serge Gainsbourg, Alfonso Vilallonga, Omar Farouk i Tomatito, Esperanza Spalding, Jordi Savall i Hespèrion XXI, Katie Melua o els Amics de les Arts. També hi haurà coproduccions de música amb artistes com Santi Balmes, Muchachito, Martirio i Raúl Rodríguez i Quimi Portet.

El Festival Grec 2012 arrencarà el 30 de juny al Passeig Lluís Companys amb una inauguració gratuïta inèdita, que respon a la idea de Simó de fer un certamen "més viscut" per la ciutadania. El 'teatre aeri' de Theater TOL i els concerts de La Troba Kung-Fu i Canteca de Macao són la proposta per la prèvia a la inauguració institucional, l'endemà i ja al Teatre Grec, a càrrec de Pascal Comelade amb la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Espais

Montjuïc serà l'epicentre artístic del festival amb els espais del Teatre Grec, el Mercat de les Flors, el Teatre Lliure i l'Institut del Teatre, que serà on s'interpretaran la majoria dels espectacles. Però també hi haurà dos nous espais: la carpa Font Màgica i la carpa HUB.

L'alcalde, Xavier Trias, ha començant la seva intervenció dient que és el primer Grec del nou equip de govern i ha manifestat que "és un examen molt important pel tinent d'alcalde i espero que les coses vagin com han d'anar". Així mateix, ha apuntat que Barcelona ha de ser una ciutat "coneguda per la cultura, el coneixement, la creativitat i la innovació i el Grec ha de ser això i em de ser capaços de portar-ho als tots els ciutadans". Trias també ha afirmat que aquest és un festival que volen internacionalitzat i obrir a la ciutat. Mentre, el tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, ha remarcat la "vitalitat cultural" de Barcelona i ha destacat cinc elements del Grec: "més participatiu, més inclusiu, més creatiu, més internacional i més innovador".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00