Sociedad

El TSJC reconeix a 4 famílies més el dret a escolaritzar els seus fills en castellà

El Tribunal reconeix el dret d'aquestes famílies a què els seus fills puguin rebre l'educació en castellà i insta a la Generalitat a adoptar totes les mesures necessàries per adaptar el sistema d'ensenyament a aquesta demanda

El Tribunal Superior de Justicia de Ccatalunya reconeix a quatre famílies més el dret que els seus fills tinguin el castellà com a llengua vehicular a l'escola.

El Tribunal reconeix el dret d'aquestes famílies a què els seus fills puguin rebre l'educació en castellà i insta a la Generalitat a adoptar totes les mesures necessàries per adaptar el sistema d'ensenyament a aquesta demanda. I no només tenen dret a ser escolaritzats en castellà com a llengua vehicular sinó a què els seus pares rebin les comunicacions, circulars i qualsevol documentació escolar en aquest idioma.

D'altra banda, es considera "constitucionalment legítim" que el català sigui "el centre de gravetat en aquest model de bilingüisme", tot i que el tribunal demana que tant català com castellà tinguin "una presència adequada en els plans d'estudi". Amb tot critica que ocupi tot l'espai. També recorden les 4 sentències que és competència de la Generalitat determinar la proporció adequada.

Más información

Aquests quatre casos se sumen a la demanda de tres alumnes més el mes de març passat i a qui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va reconèixer el dret a ser escolaritzats en castellà de manera individual. En aquella interlocutòria el Tribunal va avalar el model d'immersió lingüística després que el Suprem ho posés en dubte.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00