La campanya "No vull pagar" ha costat a Abertis 180.000 euros
Segons l'empresa, en 60.000 ocasions els conductors s'han negat a pagar el peatge
En total, 25.000 catalans han participat fins ara a la campanya "No vull pagar". D'aquests, uns 10.000 són reincidents, és a dir, han passat més d'un cop sense pagar. Això vol dir que, en total, des de l'1 de maig, el catalans han passat 60.000 cops per un peatge sense pagar-lo.
El director general d'Abertis Autopistes, Josep Lluís Giménez, reconeix que hi ha un greuge comparatiu entre Espanya i Catalunya. Tot i així, considera que les autopistes de pagament són el futur i que, per tant, d'aqui a poc, totes les autopistes de l'Estat tindran peatges.
Tot i que deixa la decisió final en mans dels polítics, Giménez assegura que " en aquests moments, dins del context actual econòmic europeu, la tendència és tendir cap al pagament per ús. És una tendència d'Europa i és la postura que nosaltres defensarem perquè creiem que és la forma més justa per garantir el manteniment i la sostenibilitat de les infraestructures a llarg termini".
Más información
- El moviment 'no vull pagar' demana a la Fiscalia que investigui ACESA
- Marxa contra els peatges
- El moviment "no vull pagar" torna a la Fiscalía Superior de Catalunya
- Abertis afirma que hi ha 100 persones que cada dia es neguen a pagar els peatges d'autopista
- Els serveis jurídics de "Novullpagar" asseguren que les multes tramitades per la Generalitat no poden prosperar
- El tercer #novullpagar als peatges catalans perd força
- El Servei Català de Trànsit ha tramitat 10.800 denuncies de la campanya no vull pagar
- Un any de "No vull pagar"
Abertis també es defensa de les crítiques que diuen que ja han guanyat prou diners amb les autopistes. Segons diuen, són inversions que mai s'amortitzen perquè requereixen anar-hi posant més diners per conservar-les en bon estat.