Economía y negocios | Actualidad

Les farmàcies es preparen per començar a cobrar l'euro per recepta a partir de demà

El Govern admet la possibilitat que en alguns casos es puguin produir problemes en l'aplicació del sistema informàtic que ha de permetre recaptar aquests diners

(ACN)

Alguns establiments han registrat un increment en la recollida de medicaments amb recepta que xifren al voltant del 10%

Más información

Tot a punt perquè a partir de demà es comenci a cobrar la taxa de l'euro per recepta. En els últims dies, i especialment avui, les farmàcies catalanes han registrat un increment en la recollida de medicaments amb recepta que xifren al voltant del 10%. Són gent que intenta eludir mentre pugui l'obligació d'haver de fer fronta aquesta nova taxa, però altres anuncien obertament que es negaran a pagar. En aquests casos, malgrat que els subministraran els medicaments igualment, els farmacèutics ho comunicaran a la Generalitat perquè acabin pagant. A diferència de les llacunes que hi pugui haver amb els peatges, no pagar l'euro per recepta és incomplir la llei.

A partir d'aquesta mitja nit, pagarem més pels medicaments a Catalunya. Entra en vigor l'euro per recepta, tot a punt a les farmàcies, que serà on farem efectiva aquesta nova taxa. Com serà? Doncs com fins ara, donarem la targeta de la seguretat social quan anem a buscar el medicament, i serà el sistema informàtic el que determinarà si ens toca pagar o no, o si ja hem complert el topall.

Des de la Generalitat i des de les farmàcies diuen que està tot a punt, però reconeixen que hi pot haver algun problema puntual. Antoni Gilabert, gerent d'atenció farmacèutica del Servei Català de la Salut, diu que en cap cas "el ciutadà es quedarà sense medicament".

Aquesta és una mesura de la que només en queden excloses les persones que cobrin pensions no contributives o els que cobren la renda mínima d'inserció, unes 127.000 persones a Catalunya. També existeix un topall pels malalts crònics, es pagaran com a màxim 61 euros l'any, topall que aquest 2012 se situa als 36 euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00