Sociedad | Actualidad

La Generalitat desconeix oficialment els medicaments exclosos del finançament públic

A poques hores de la reunió interterritorial de Salut, que se celebra avui a Madrid, l'executiu català denuncia que no tenia ni constància de que es tractaria la qüestió

La proposta del govern central d'eliminar del llistat de medicaments finançats més de 450 fàrmacs ha agafat per sorpresa la conselleria de Salut. El conseller, Boi Ruiz, assegura que des de Madrid no se'ls ha informat en cap moment i que esperen tenir tots els detalls a la reunió d'aquesta tarda per valorar una mesura que pretén estalviar a les arques públiques més de 440 milions d'euros.

En paral·lel, el conseller traslladarà la preocupació del govern català entorn la implantació l'1 de juliol dels nous trams de copagament farmacèutic. A Catalunya el problema que hi ha és de caràcter tècnic, concretament, no se sap com evitar que els usuaris que hagin assolit el topall mensual continuïn pagant. En aquest sentit, Ruiz assegura però que es trobarà una alternativa per protegir sobretot aquelles persones amb les rendes més baixes.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00