Directo

SESIÓN DE CONTROL El Congreso vota reconocer a Edmundo González como presidente de Venezuela

Sociedad

Entra en vigor el nou copagament farmacèutic amb un sistema transitori a Catalunya

Co-pagar, o millor dit, re-pagar els medicaments i a més, no tenir massa clar com ho hem de fer

Això és el que està passant a partir d'avui. El co-pagament farmacèutic imposat pel Govern espanyol, que ha entrat en vigor aquest diumenge, funciona per trams de renda dels ciutadans.

Más información

El nom que s'utilitza és co-pagament però molts ciutadans prefereixen dir-li re-pagament. Ja és una realitat. Ha entrat en vigor avui la normativa que fa que, qui cobra menys de 18.000¤ pagui a partir d'ara un 40% dels medicaments, qui cobra entre 18.000¤ i 100.000¤ paga un 50% dels fàrmacs i, qui supera els 100.000¤, paga el 60%. No se'n lliuran ni els pensionistes que, per primer cop, hauran de pagar, recordem que fins ara, els seus medicaments els pagava la seguretat social. I aquest, per qüestions d'edat, és el sector de la població que més medicaments gasta. Aquest és el fet, que ve acompanyat d'un sistema ferragòs d'aplicació que genera molts problemes i dubtes entre farmacèutics i pacients.

A Catalunya, on ja paguem l'euro per recepta decidit pel Govern català que va entrar en vigor dissabte de la setmana passada, s'ha apostat per aplicar el nou recàrrec de manera que els catalans no hagin d'avançar més diners del compte, com sí passa a la major part d'Espanya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00