Economía y negocios | Actualidad

El sector hoteler de Barcelona preveu el segon millor estiu des de l'inici de la crisi

Segons el gremi l'ocupació als hotels de la capital es mantindrà al voltant del 85 per cent, igual que l'any passat

(ACN)

Pels hotelers de Barcelona, un increment de l'IVA "seria difícil de pair" i posaria en perill el creixement del sector

Más información

El president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Joan Clos, ha afirmat que un increment de l'IVA turístic, ara reduït, del 8% al 18%, "seria difícil de pair" per a un sector en continu creixement i que entre els anys 2011 i 2013 invertirà un total de 782 milions d'euros. Clos ha recordat que "l'amenaça" de l'IVA se sumaria a l'aplicació de la taxa turística a partir del mes de novembre i l'increment de les taxes aeroportuàries vigent des de l'1 de juliol. Segons Clos, d'aplicar-se tots aquests increments els preus del sector s'apujarien un 15% afectant greument la competitivitat de la ciutat. Clos també ha assegurat que "seria absurd" rebutjar el projecte d'Eurovegas sense estudiar-ne els detalls.

Jordi Clos també ha afirmat que els horaris comercials a la ciutat de Barcelona "no funcionen" i que s'han de buscar solucions partint d'un "punt de vista egoista". Aquest punt d'egoisme, segons Clos, suposaria mirar pel bé de la ciutat de Barcelona creant excepcions a l'hora de permetre a certs eixos comercials obrir els diumenges i els festius.

I és que Clos considera "contradictori" que els comerciants, per exemple, del Passeig de Gràcia reconeguin que el 40% de les seves vendes de dilluns a dissabte corresponen a estrangers, i que desprès aquests turistes no puguin comprar els diumenges i els festius perquè està tancat "el que els crea una gran insatisfacció".

Per tot això, Clos ha reclamat "solidaritat" a tots els agents implicats per tal de trobar una solució a un problema que fa a Barcelona "menys atractiva" que altres ciutats competidores com ara Paris, Londres o Madrid.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00