Economía y negocios

El PPC disposat a negociar l'euro per recepta a finals d'any

La presidenta dels populars catalans, Alícia Sánchez Camacho, ja no exigeix la retirada imminent de l'euro per recepta i proposa a CiU avaluar la mesura a finals d'any per estudiar-ne, aleshores, l'eliminació

(ACN)

En poc més de dues hores el PP ha rebaixat el to del seu discurs respecte de la nova taxa farmacèutica: de l'exigència per demanar-li al president, Artur Mas que retiri l'euro per recepta perquè el co pagament estatal ja regula el consum de medicaments, ha passat a parlar d'una possible retirada quan acabi l'any. La presidenta popular, Alícia Sánchez Camacho, vol que el Parlament debati la continuïtat o no de la taxa catalana, però veu amb bons ulls "analitzar la seva continuïtat després d'uns mesos de funcionament".

Una proposta que ha recollit el Grup Parlamentari de Convergència i Unió. El seu portaveu, Antoni Fernández Teixidó, defineix la proposta com a "molt positiva" perquè creu que és encertat esperar un temps per "veure com evoluciona l'euro per recepta durant el 2012, veient quins mecanismes de recaptació i estalvi es produeixen i a partir d'aquí veure si es pot arribar a algun tipus de consideració". Segons CiU, aquesta mesura s'ha d'avaluar en tot el seu conjunt, considerant també el resultat econòmic de la supressió de més de 400 medicaments de la cobertura de la seguretat social.

Más información

Serà demà quan la cambra catalana debati les propostes dels diferents grups vers aquesta possible supressió de l'euro per recepta, moment en què quedarà concretat si la cambra accepta avaluar la mesura quan s'acabi l'any.