Sociedad

El "no vull pagar" arriba també a les farmàcies

Des que ha entrat en vigor l'euro per recepta del Govern de la Generalitat, alguns jubilats s'han negat a abonar el recàrrec per protestar contra aquesta mesura i les que també aplica l'Estat.

El problema ja ha arribat al Col·legi de Farmacèutics, que ja té constància de diversos insubmisos.

Un d'ells és Joan Ferrer, un pensionista de 75 anys de Berga que ja s'ha negat a pagar 6 euros corresponents a les seves sis últimes receptes. Ferrer, però, va més enllà i amenaça de fer una "vaga de medicaments" si el departament de Salut no fa marxa enrere i es replanteja l'euro per recepta. De fet, ja ha enviat una carta al departament per comunicar-los la seva mesura de protesta: "Jo no demano caritat, em nego a pagar i segons la resposta que em donin faré vaga de medicaments, exposat al risc de perdre-ho tot".

Más información

Ferrer s'ha de prendre una quinzena de medicines diaries perquè ha patit un càncer d'esòfac. Aquest jubilat cobra una pensió que no arriba als 850 euros, una quantitat de diners que assegura que no li arriba ni per pagar les despeses de la seva devoció, la pintura. Ferrer coneix les conseqüències de no pagar l'euro per recepta, que poden anar des d'una multa fins a un embargament, però això no l'espanta: "Arribaré allà on calgui", diu amb contundència.

Aquest berguedà és un dels diversos insubmissos que ja s'han negat a pagar l'euro per recepta. El Col·legi de Farmacèutics té constància de casos puntuals però encara no disposa de dades oficials. De fet, fins a mitjans d'aquest mes el departament de Salut no rebrà la facturació i els formularis que han omplert les persones que no volen pagar la taxa. Serà llavors quan se sabrà el nombre total d'insubmisos.