Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 27 de Enero de 2020

Otras localidades

Augmenta el nombre d'advocats que s'apunten al torn d'ofici

En concret, l'increment es troba en els últims tres anys. Des del consell de col.legis d'advocats expliquen que, amb el panorama econòmic, molts advocats prefereixen guanyar menys diners però assegurar-se clients.

Al sector privat els casos es paguen fins a 10 vegades millor, però davant la pèrdua de clients, el torn d'ofici -assistència jurídica gratuïta- no és una mala solució.

S'ha de tenir en compte que la diferència amb el que es guanya al sector privat és abismal: un cas de divorci, per exemple, es paga a 413 euros al torn d'ofici mentre que al sector privat no baixa dels 4.000 euros. Malgrat tot, els advocats que demanen prestar assistència jurídica no paren d'augmentar: el 2010 eren 6.290 i el mes de juny d'aquest 2012 la xifra ha augmentat fins als 6.611. És a dir que cada any entren uns 200 nous lletrats. El president de la Comissió de Torn d'Ofici del Consell de Col·legis d'Advocats de Catalunya, Miquel Rodríguez, diu que l'actual situació econòmica també passa factura a aquest sector: "La crisi també afecta, l'advocat que abans tenia una companyia d'assegurances, la construcció, etc. ara torna al torn d'ofici".

Rodríguez critica també que en els últims dos anys el govern català hagi retallat un 10% les ajudes a aquest servei. Alerta també que en un moment com l'actual hi ha més persones que sol·liciten advocat per demandes civils (sobretot execucions hipotecàries), i diu que encara que no tenen xifres definitives, el temps d'espera per tenir una primera entrevista amb l'advocat també s'ha multiplicat: d'aproximadament dos o tres setmanes s'ha passat al mes i mig. Amb més tisorades, diu, el temps d'espera també augmentarà.

El CICAC, l'organisme que aplega tots els col·legis d'advocats de Catalunya, ja ha recorregut per via administrativa tant la retallada del 5% de l'any passat com la nova retallada, també del 5% d'aquest any.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?