Sociedad | Actualidad

Els Mossos donen per tancat el cas Stroika després de detenir quatre persones més

Es tracta del grup criminal neonazi involucrat en les agressions del passat 23 de març durant un concert antifeixista que es celebrava a la sala manresana

(ACN)

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dilluns quatre membres d'un grup criminal neonazi relacionat amb les agressions del passat 23 de març abans d'un concert antifeixista a la sala Stroika de Manresa. Amb aquestes detencions, la policia dóna per tancada la investigació sobre la detenció d'aquest grup de 16 integrants de l'organització que utilitzava la violència per difondre la ideologia nacionalsocialista. Durant els operatius, s'han fet set entrades i escorcolls en domicilis de cinc dels detinguts son s'han intervingut armes prohibides, com punys americans, armes blanques, material pirotècnic i altres objectes contundents, així com també força material d'ideologia nacionalsocialista.

Els quatre detinguts estan acusats de delictes d'assassinat en grau de temptativa, incendi, lesions, danys i desordres públics i se sumen als altres 12 detinguts arrestats el passat 13 de juny quan van agredir a 4 joves, un d'ells ferit de gravetat i van incendiar un cotxe amb els ocupants a dins.

Tots 16 membres formen part d'una banda neonazi disposada a utilitzar la violència per tal de difondre la seva ideologia. Els fets es van produir a l'entrada de la sala Stroika, on els agressors van acudir des de diversos punts de Catalunya. A l'hora d'atacar, es van distribuir en dos grups i van utilitzar armes blanques i bengales per tal de produïr més confusió entre la gent que volia accedir al recinte.

Els dijous passaran a disposició del Jutjat d'Instrucció número 2 de Manresa el dimecres 11 de juliol.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00