Economía y negocios | Actualidad

La Cambra de Comerç veu els ajustos "en la bona direcció" però lamenta la pujada de l'IVA turístic

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, considera que les mesures anunciades per Mariano Rajoy, van en la bona línia perquè suposaran una reducció notable del dèficit públic i permetran complir els objectius marcats per la Unió Europea, però ha lamentat que l'IVA en el turisme s'hagi augmentat del 8% al 10%

(ACN)

En un comunicat, la Cambra de Comerç de Barcelona ha augurat que la pujada de l'IVA en el turisme perjudicarà a un sector clau de l'economia, i ha assenyalat que, en tot cas, "s'hauria d'aplicar després de la temporada d'estiu". Miquel Valls ha afirmat que són passos "en la bona direcció, però s'haurà de veure si són suficients".

Segons la Cambra, la pujada de preus també perjudicarà el sector comercial perquè "es reduirà el consum dels particulars, cosa que retardarà encara més la recuperació econòmica".

La Institució ha valorat positivament l'aprimament de l'Administració, però creu que "hauria d'haver anat més enllà amb una reducció del nombre de treballadors públics en l'Administració central".

Más información

Així mateix, ha assenyalat que s'hauria d'haver fet una major retallada de les cotitzacions socials per ajudar a crear ocupació i ha lamentat que s'hagin suprimit un gran nombre de bonificacions a la contractació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00