Economía y negocios

Convergència presentarà un recurs contra la decisió del jutge del cas Palau

El partit no considera convenient que Mas comparegui per donar explicacions i recorda a l'oposició que va evitar la seva compareixença en la comissió parlamentaria

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha anunciat que presentarà un recurs contra la interlocutòria que ha fet pública aquest dimecres el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya en què el jutge declara al partit responsable civil a títol lucratiu i li imposa una fiança de 3,2 MEUR que ha de pagar en 24 hores. El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha lamentat que hores d'ara el partit encara no hagi rebut cap notificació del jutge, una pràctica que ha qualificat "d'irregular i inadequada". A més, ha insistit en què el partit defensarà la seva honorabilitat i ha assegurat que CDC "no s'ha lucrat ni del Palau de la Música ni de cap altra entitat". En aquest sentit, ha qualificat de febles els indicis que esgrimeix el jutge.

Más información

Rull ha criticat que CDC no hagi rebut oficialment la decisió del jutge i ha manifestat que el partit té una sensació d'estar desemparat i ha qualificat el procediment de no ser l'adequat ni ser polit. "no pot ser de cap d eles maneres que els mitjans de comunicació en tinguin coneixement abans", ha lamentat.

A banda, de posar de manifest el seu malestar per una situació que el partit considera que no ha estat ni adequada ni regular, el secretari d'organització del partit ha garantit que CDC defensarà la seva honorabilitat utilitzant tots els mecanismes que estiguin a l'abast per desfer els indicis "febles" que argumenta el jutge en la decisió que s'ha donat a conèixer aquest dimecres. El jutge sospita que CDC hauria obtingut els diners gràcies als dos exmàxims responsables Fèlix Millet i Jordi Montull, i a les aportacions de la constructora Ferrovial i les empreses de 'mailing' filials de Mail Rent. D'aquesta manera, el magistrat ha fet cas parcialment al fiscal, que va demanar una fiança fins i tot superior, i ordena que el pagament es faci aquest dijous si no vol que se li embarguin béns per valor equivalent.

Rull ha tornat a negar que CDC s'hagi lucrat del Palau de la Música ni de cap altra entitat i ha anunciat, en aquest sentit, la interposició d'un recurs en contra de la decisió del jutge.

En referència la petició de l'oposició perquè comparegui el president de CDC i president d ela Generalitat, Artur Mas, per donar explicacions, Rull ha recordat que aquest cas ha estat "abastament investigat i debatut" a la cambra catalana i ha recordat que es va celebrar una comissió d'investigació. Precisament, en el marc d'aquesta comissió, Rull ha recordat que, els partits que ara demanen la compareixença de Mas, llavors la van evitar quan des de CDC se'ls va oferir. Llavors Mas no era president de la Generalitat, ha afegit Rull assegurant que han rebut amb "sorpresa" la insistència dels partits de l'oposició.

Pel secretari d'organització, aquell era "el moment adequat" perquè Mas comparegués i ha fet referència a les sessions de control que se celebren al Parlament en cada ple com l'escenari on Mas ja ha donat explicacions i on respondrà si el tornen a interpel·lar sobre aquesta qüestió. "No considerem ni convenient ni adequat" la seva compareixença, ha afegit Rull.

Finalment, han reiterat la voluntat de col·laboració del partit amb la justícia i sobre la fiança de 3,2 MEUR, només ha dit que el partit farà front a aquesta fiança perquè no té cap altra opció.