Sociedad

El PSC exigeix a Artur Mas que doni explicacions sobre el desviament de diners del Palau a Convergència

El portaveu socialista, Jaume Collboni, ha declarat que les explicacions sobre aquest cas avui ja són <b>"urgents, necessàries i indispensables"</b>

(ACN)

La notícia ha caigut com una bomba al Parlament. Només començar a circular els rumor sobre la decisisó del jutge, la direcció de Convergència i Unió s'ha tancat al grup parlamentari, i de fet, surten només de forma puntual per les votacions. Just abans, presses pels passadissos i cares llargues de visible preocupació. Mentrestant els grups de l'oposició carreguen fort amb la qüestió. El portaveu del PSC, Jaume Collboni, exigeix que sigui el propi president Artur Mas qui doni la cara. Collboni ha manifestat que "exigim al President de la Generalitat que doni explicacions sobre el desviament de fons procedent del saqueig al Palau de la Música per finançar CDC de forma irregular".

Más información

Una petició a la qual s'hi suma també el Partit popular de Catalunya. El portaveu, Enric Millo, ha manifestat que "la fiança és un fet greu que posa sota sospita el partit que governa la Generalitat i requereix una compereixença pública immediata del president de Convergència Democràtica de Catalunya".

Equerra Republicana de la seva banda, rebaixa el nivell d'exigència i demana que sigui algun membre del partit qui aclareixi la situació. Tots els partits de l'oposició s'estan movent i començant a negociar cara forçar avui una junta de portaveus que obligués a comparèixer demà mateix el president Mas aquí al ple del Parlament. Veurem finalment en què queda. La notícia, com no podria ser d'altra manera, ha eclipsat completament l'activitat parlamentària d'aquesta tarda.