Lunes, 11 de Diciembre de 2023

Otras localidades

Condemnen a 4 anys de presó l'assassina d'Anna Permanyer

Carme Badia suma aquesta pena als 24 anys que ja està complint per l'assassinat de la psicòloga barcelonina

Condemnen a 4 anys de presó l'assassina d'Anna Permanyer

ACN

L'Audiència de Barcelona ha condemnat l'assassina de la psicòloga Anna Permanyer, Carme Badia, a 4 anys de presó per haver cremat un pis del mateix bloc de Barcelona on vivia i va cometre el crim per destruir proves. El tribunal considera provat que Badia va provocar l'incendi en un pis de l'edifici Atalaya de l'Avinguda Diagonal per "destruir qualsevol resta o prova que pogués implicar-la" en la desaparició i mort violenta de Permanyer. Durant el judici, l'acusada va negar els fets, pels que la fiscalia demanava 15 anys de presó. Aquesta pena de 4 anys se suma a la de 24 anys de presó que ja està complint per extorquir i assassinar la psicòloga barcelonina.

El pis cremat és l'11-E de l'edifici Atalaya, on Badia hi havia viscut fins el febrer del 2004, quan va passar a viure al 18-J. El cadàver de Permanyer va ser descobert el 7 d'octubre del 2004 i, segons la sentència, es considera provat que el dia 15 d'aquell mateix mes Badia va entrar a l'interior de l'11-E per "destruir qualsevol resta o prova que pogués implicar-la en la desaparació i mort violenta" de la psicòloga barcelonina.

El tribunal creu provat que, un cop a l'interior del pis, Badia va provocar un incendi amb dos focus independents, un a un dormitori i un altre al menjador. El dormitori va quedar totalment destruït.

Durant el judici, Badia va negar que cremés el pis i va arribar a afirmar que seria "neci" provocar el foc, ja que aquells dies hi havia molta policia a l'edifici pel crim de Permanyer i hauria centrat la seva atenció en un pis on ella havia viscut. De fet, abans de l'incendi, la policia no sabia que Badia havia viscut a l'11-E.

La sentència conclou que l'incendi a l'edifici es produeix quan l'acusada té coneixement que el cadàver de Permanyer havia estat trobat a les costes del Garraf i quan la policia ja la investigava per aquest fet, fet que Badia sabia.

Badia va ser condemnada a 24 anys de presó per extorquir i assassinar Permanyer, juntament amb Joan Sesplugues, que també va ser condemnat i va morir fa poc a la presó. El tribunal va considerar provat que Badia i Sesplugues van extorsionar la psicòloga perquè signés un contracte d'arres per vendre'ls un pis de l'edifici Atalaya i que a continuació la van matar i llençar en un abocador del Garraf.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?