Sociedad

CiU intenta evitar que el president Mas hagi de comparèixer al Parlament pel presumpte finançament irregular

El grup de Convergència i Unió apel.la el sentit institucional dels partits per evitar que el president de la Generalitat, Artur Mas, comparegui en seu Parlamentària per explicar la presumpta relació dels nacionalistes amb el saqueig del Palau de la Música

(ACN)

Davant la reunió de la Junta de Portaveus del Parlament, el grup de Convergència i Unió apel.la al "sentit institucional dels partits" per evitar que el president de la Generalitat, Artur Mas, comparegui en seu Parlamentària per explicar la presumpta relació dels nacionalistes amb el saqueig del Palau de la Música. Els contactes s'han intensificat a mesura que s'acosta la junta de portaveus que es reuneix aquest migdia de forma extraordinària a petició d'Iniciativa i el grup mixt. D'entrada, ni Esquerra ni Convergència estan per la feina.

El PSC ho ha demanat explícitament però no ha concretar que "el donar la cara" que reclamaven fos en seu Parlamentària. D'altra banda, fonts del Partit Popular, afimen que d'entrada es quedara durant la reunió en segon terme a l'espera de saber què fan els socialistes per prendre la determinació. A l'altra costat, el líder d'Iniciativa, Joan Herrera, qui reclama que si no compareix es faci "un ple extraordinari per tractar la qüestió".

Más información

Al grup de Convergència estan disposats a que sigui algun altre dirigent del partit qui doni explicacions. Pel bé del país creuen però, que "no ha de ser el president".

Faltaven pocs minuts per la una del migdia, que el jutge ha notificat la fiança de 3'2 milions d'euros a Convergència Democràtica, un tràmit que s'ha allargat segons fonts judicials pel fet que el partit no està personat a la causa. A partir d'ara comença el compte enrere de 24 hores perquè el partit faci efectiu el pagament, sota l'amenaça d'embargament dels seus béns si no ho fa. Sigui com sigui, des de Convergència Democràtica confirmen que no tindran cap problema per a fer-hi front. Oficialment diuen que amb el patrimoni de què disposen, bàsicament els locals de les seus, n'hi ha més que suficient. Algun dirigent assenyalava fins i tot que "amb una part de la seu central al carrer Còrcega de Barcelona n'hi hauria prou". Un cop fet el pagament el partit ja ha dit que presentarà recurs contra la decissió del jutge, insisteixen que tenen marge per desmuntar una a una les acusacions de finançament irregular que pesen el partit del govern català.