Sociedad

ERC salva Mas de donar explicacions al Parlament sobre el cas Palau

Esquerra assegura que vol protegir la institució i la resta de grups parlamentaris consideren que ha <b> "salvat" al president de la Generalitat</b>

Esquerra Republicana ha salvat el president de la Generalitat i alhora president de Convergència Democràtica, Artur Mas, de donar explicacions al Parlament sobre la presumpta vinculació entre el partit i el saqueig del Palau de la Música.

La Junta de Portaveus, convocada de manera extraordinària i urgent a petició d'ICV-EUiA, C 'si SI, ha debatut i votat aquest dijous al migdia la sol · licitud de portar al Ple la compareixença d'Artur Mas perquè donés explicacions sobre les últimes decisions judicials i la vinculació entre CDC i el cas Palau. De fet, el que s'ha tractat és si s'havia de debatre i votar en el ple la compareixença. La suma dels vots de CiU i ERC ha impedit que aquesta sol · licitud fora a una sessió plenària, bloquejant així la possibilitat de forçar que el president compareguera tal com volien la resta de grups.

Más información

En sortir de la Junta, tots els partits-excepte CiU-han volgut parlar i valorar el que ha passat a la reunió. La portaveu adjunta del PSC, Laia Bonet, ha mostrat la seva "indignació" perquè "va sent cada vegada més normal que es veti que el Parlament expressi la seva posició" . "Ens hem trobat per sorpresa que la pinça entre CiU i PPC avui s'ha convertit en una pinça entre CiU i ERC negant el debat sobre la compareixença" , ha sentenciat la socialista, afegint que "no sabíem que ERC havia deixat de predicar les mans netes per passar a predicar les mans a la butxaca ".

Pinça d'Esquerra i Convergència per evitar que Artur Mas de la cara al Parlament sobre el cas Palau. La diputada republicana Anna Simó argumenta que ho fan per evitar danyar a la institució. Segons Simó, "no volem barrejar la presidència de la Generalitat amb tot això perquè no volem ni show ni espectacle. Només volem saber i que es donin explicacions" . Unes explicacions que els republicanes demanen als altres dirigents de Convergència com el secretari general, Oriol Pujol.

La resta de partits s'han mostrat contrariats. Creuen que com millor es pot defensar la institució és donant la cara i explicant la veritat a la ciutadania.

Comentari del filòsof i periodista, Josep Ramoneda, al programa El Balcó

02:49

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20120719csrcsrsoc_4.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00