Sociedad | Actualidad

Els empresaris de la indústria cultural es manifesten a Madrid en contra de l'increment de l'IVA

La Unió d'Associacions empresarials de la indústria cultural aplega a 150.000 professionals dels diferents gremis culturals

(ACN)

Al món de la cultura l'increment de l'IVA del 8 al 21% ha provocat un autèntic terrabastall. Aquesta tarda el sector es manifesta davant del Ministeri de Cultura a Madrid, per protestar contra aquest augment. La convoca la Unió d'Associacions empresarials de la indústria cultural, que aplega a 150 mil professionals dels diferents gremis culturals. El secretari de l'Acadèmia del cinema català, Pep Armengol, comenta que aquesta mesura afectarà a les sales i als espectadors. Veuen amb preocupació un sector que ja estava molt retallat i no entén a què respon aquesta equiparació a un producte de luxe. A més, creu que una mesura així "busca ferir de mort a la indústria cultural".

En aquesta línia, Camilo Tarrazon, President del Gremi de cinemes de Catalunya, es mostra preocupat per les conseqüències d'aquesta caiguda de l'assistència als cinemes, que "obligarà a moltes sales a tancar les seves portes". Carles Duarte, President del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CONCA) es motra preocupat per "les motivacions que mouen aquesta pujada de l'IVA". El President del CONCA creu que la única solució és la derogació d'aquest increment que porta a la indústria a "un camí sense sortida".

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00