Economía y negocios

Oriol Pujol diu que la fundació del Palau de la Música ja ha fet saber al jutge que "no té res a exigir" a CDC

El secretari general de Convergència ha reiterat en la seva compareixença al Parlament que el partit no s'ha lucrat mai ni del Palau de la Música ni de l'Orfeó

Oriol Pujol ha mantingut els arguments ja coneguts de Convergència per negar que el partit s'hagi beneficiat en absolut del saqueig del Palau de la Musica. La única novetat és una carta, la que segons que ha explicat Pujol hauria entregat la direcció del Palau català al jutge assegurant que no tenen res a exigir a Convergència.

El secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya ha reiterat que el partit no s'ha lucrat mai ni del Palau de la Música ni de l'Orfeó. Durant la seva compareixença ha revelat que aquest mateix divendres han sabut que ambdós han enviat una carta al jutge en què asseguren que "no tenen res a reclamar a Convergència Democràtica".

Aquest és un dels 3 arguments que Pujol ha utilitzat per defensar l'honor, diu, del partit i que recull el recurs que han presentat contra la decisió del jutge de considerar-los responsables civils en la causa oberta. És justament per aquest motiu que s'han vist obligats a dipositar una fiança de 3'2 milions d'euros. El dirigent convergent ha afegit que els indicis "són inexistents, no estan documentats i no hi ha proves". Pujol també argumenta "indefensió i absència de motivació".

Más información

Pujol ha comparegut com a contrapartida de Convergència a Esquerra que va salvar la setmana passada el president Mas d'haver de donar explicacions sobre el cas Palau. La resta de l'oposició s'ha mostrat contrariada perquè no sigui el president de la Generalitat, Artur Mas, qui doni la cara. Per aquest motiu els socialistes s'han negat a fer-li cap pregunta.

En un comunicat, la Fundació de l'Orfeó ratifica que per ells "no és necessària la fiança perquè no s'han trobat indicis que el partit sigui responsable directe de l'expoli".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00