Economía y negocios | Actualidad

Comença el segon copagament farmacèutic

Els treballadors en actiu pagaran des d'avui a les farmàcies catalanes el repagament dels medicaments decretat pel Govern espanyol

Imatge d'una farmàcia(ACN)

La mesura va entrar en vigor l'1 de juliol però fins avui no es fa efectiu de manera automàtica. A Catalunya, aquest copagament se suma a l'Euro per recepta establert per la Generalitat.

El repagament de medicaments depèn del nivell de renda dels pacients. Les receptes porten un codi que determinar què ha de pagar el titular de cada targeta sanitària. En general, hauran de pagar un 60% els usuaris i beneficiaris amb una renda igual o superior als 100.000 euros. Coincidint amb l'entrada en vigor del copagament decretat pel Govern espanyol, la Plataforma prou retallades ha convocat aquest migdia una protesta davant la Conselleria de Sanitat.

Más información

Quan els pensionistes s'incorporin al copagament estatal de medicaments, els que guanyin menys de 18.000 euros pagaran un 10%, fins a un màxim de 8 euros al mes. Qui guanyi més de 18.000 euros anuals, pagarà un màxim de 18 euros al mes. Els pensionistes amb rendes superiors a 100.000 euros pagaran el 60 per cent dels medicaments, fins a un màxim de 60 euros al mes.

Cada comunitat autònoma haurà de reemborsar als ciutadans les quantitats que excedeixin el màxim que els correspon pagar, en un termini màxim de sis mesos. Només queden exempts de pagament els ciutadans amb rendes molt baixes o nul·les, com els desocupats sense subsidi d'atur, els perceptors de rendes d'integració social o de pensions no contributives.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00