Economía y negocios | Actualidad

La Generalitat adjudica 3.000 pisos a través del pla de xoc de l'habitatge

Eren habitatges buits de la Generalitat i la reducció dels preus dels lloguers i n'ha accelerat l'assignació. Fins fa poc es trigava una mitjana de 160 dies com a mínim a assignar un pis i ara, el temps a omplir els pisos no supera els 120 dies.

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat ha assignat més de 3000 pisos que restaven buits i pertanyien a la Generalitat a través d'un Pla de Xoc de l'habitatge. Des d'abril de l'any passat s'han reduït els preus dels lloguers i s'ha accelerat la seva assignació. Fins fa poc es trigava una mitjana de 160 dies com a mínim a assignar un pis i ara, el temps a omplir els pisos no supera els 120 dies.

Per tal de facilitar l'accés a aquest tipus de pisos, alguns dels quals portaven molts anys buides, s'ha abaratit el lloguer una mitjana d'un 25% respecte el preu mitjà normatiu que tenien els mateixos pisos anteriorment i de fins un 40% respecte els habitatges de propietat privada.

Más información

A Barcelona, el lloguer ha passat de prop de 350 Euros al mes a poc menys de 250.A més, també s'han convertit 1100 habitatges destinats a la compravenda en lloguers amb dret de compra.

Tot això ha provocat que a ciutats com Lleida o Tarragona s'hagin produït vuit cops més sol·licituds que oferta de pisos n'hi havia, mentre que a altres indrets com Gandesa només s'han rebut 7 demandes per als 32 pisos que hi havia disponibles.

En total hi ha hagut més d'onze mil sol·licituds per als 3.100 habitatges que es van ofertar. Abans que acabi l'any, la Generalitat mirarà d'assignar uns mil pisos més a través de les llistes d'espera en cas que no es rebin noves sol·licituds.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00