Sociedad | Actualidad

Baixa la presència de venedors de top manta a la Costa Daurada davant la pressió policial

La presència de venedors de top manta a la Costa Daurada és mínima en els últims dies des que s'ha intensificat la pressió per part de la policia contra aquesta pràctica il·legal. Aquestes mesures havien estat reclamades pels comerciants tradicionals.

(ACN)

L'Ajuntament de Calafell combat la venda il·legal aixecant actes a aquelles persones que hi compren i comissant els productes als que els venen.

Más información

La costa Daurada intensifica la pressió policial contra el top manta. Després de l'enfrontament entre venedors ambulants i Guàrdia Urbana a Calafell i un anterior a Cambrils, gairebé no s'ha tornat a veure en els darrers dies cap venedor pel passeig marítim d'aquestes localitats. Tot i això, el regidor de seguretat de Calafell, Francisco Clavero alerta que qualsevol dia pot tornar haver altercats: "No sé en altres llocs de la costa catalana però a la Costa Daurada pot passar qualsevol dia perquè hi ha un increment de la tensió important".

Unes baralles que les atribueixen a la pressió dels cossos policials davant els venedors ambulants. I es que la Costa daurada s'ha acollit a la reforma de la llei del comerç. Una reforma que els permet tramitar actes administratives que comporten sancions per aquelles persones que decideixen adquirir algun producte al top-manta. De moment ja són cinc les actes que han estat tramitades i enviades a la Generalitat.

La mesura va ser demanada pels comerciants tradicionals que es veien perjudicats per aquestes vendes il·legals. Ara amb les batusses policials són els venedors del top manta qui pateixen pèrdues a les vendes. Segons, Clavero les vendes perdudes, juntament amb l'increment d'objectes decomissats pels agents provoca "un augment de l'agressivitat dels venedors del top manta".

Clavero assegura que els comerciants tradicionals estan a favor de les actuacions que es porten a terme a la platja i parlen d'una possible manifestació per donar suport a la policia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00