Economía y negocios

Fracassa la política de fer retallades per reduïr el deute

Catalunya lidera el rànquing de les autonomies més endeutades. Són 44.000 milions d'euros de deute, el 22% del seu producte interior brut

Les dades del banc d'espanya són clares: la Generalitat deu a bancs i inversors prop de 44.000 milions d'euros. El deute a final del segon trimestre del 2012 ha pujat un 3'5% respecte del primer trimestre de l'any. Si comparem la xifra amb la d'ara fa tot just un any, l'increment és de gairebé el 10%. Això, tot i les retallades. És a dir que, per molt que es retallin les despeses, com que encara baixen més els ingressos, el deute va augmentant.

No només s'incrementa el deute sinó que Catalunya se situa com a líder de les autonomies en aquesta classificació de males dades: representa el 29% del deute total de les comunitats. Tal com els deiem, el deute català puja a 44.000 milions d'euros. La segona comunitat més endeutada és la valenciana, que deu 21.000 milions, menys de la meitat que Catalunya. I la tercera és Madrid, amb un deute de 17.000 milions d'euros. Aquesta classificació no es limita a les xifres absolutes. En percentatge, també. El deute públic de Catalunya significava fins ara poc més del 20% del seu producte interior brut. Ara ja suposa el 22%. A València no arriba al 21% i, a la resta de Comunitats Autònomes, està per sota del 18%.

Más información

El deute públic estatal també bat récords: se situa pràcticament en el 76% del Producte Interior Brut. Acumula 804.000 milions d'euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00